Shotokan Karate-Do


KARATE-DO

Karate-ul este unul dintre cele mai cunoscute si eficace stiluri de auto-aparare. Karate-ul cere disciplina si este foarte important pentru practicanti sa nu uite ca karate este pentru autoaparare si nu pentru a arata cuiva ce sti sau pentru o confruntare cu cineva. Tot timpul in sala pe durata antrenamentului dar si afara acesteai trebuie sa arati respect fata de ceilalti.

ISTORIC

Istoria Karate-ului este mai veche de 2000 ani! In momentul de fata este acceptata ca fiind o arta Japoneza, dar aceasta provine din tehnici de autoaparare originare din India. Pentru prima data un Calugar Budist (link catre arborele genealogic) a dezvoltat tehnici de autoaparare utilizandu-si picioarele si mainile pentru a se proteja de jefuitori. Aceste tehnici au fost asa de eficiente ca si alti calugari si-au dezvoltat propriile tehnici de autoaparare. Unul din acestea este faimosul Templu Shaolin din China.

Incepand cu Templul Shaolin, s-a dezvotat un foarte puternic stil de autoaparare. Artele martiale au fost invaluite in mister si erau tratate ca o credinta religioasa. De la acest obcur inceput, dupa multe sute de ani, s-a dezvoltat ca un sport popular. Karate-ul modern s-a impartit in diferite stiluri, toate avand tehnici similare.

Acest stil este foarte aproape de stilul original practicat in temple şi este recunoscut ca fiind extrem de puternic si care impune multa disciplina. Mai târziu, marele maestru Gichin Funakoshi din satul Shuri, din Okinawa, a adus acest stil.în Japonia la începutul secolului 20.

Ce este Karate – ul ?

KARATE-UL este o arta martiala japoneza ce se practica cu mâinile goale. KARA înseamna GOL iar TE înseamna MÂNA. KARATE -ul este deci arta combaterii cu mâna goala a tuturor armelor ca si a tuturor intentiilor rele. În acest sens KARATE -ul reprezinta îndeosebi arta apararii.

Tehnica practicata în prezent este provenita din cea perfectionata în OKINAWA începând cu secolul al XIII-lea. Locuitorii insulei, neavând dreptul sa poarte arme, au pus la punct o metoda de lupta în care armele naturale ale corpului le înlocuiau pe cele conventionale. Abia în 1922, un locuitor al insulei, maestrul GHICHIN FUANKOSHI dezvaluie aceasta tehnica japonezilor, în cursul unei demonstratii.

Succesul a fost enorm iar maestrul a început sa-i instruiasca. A format echipe de experti japonezi care au propagat arta Karate-ului în întreaga lume.

În 1957, când parintele Karate-ului a murit, arta a început sa trezeasca interes si în Europa. Din arta a razboiului, Karate-ul devenit sport care poate fi practicat în competitii, ramânând totodata, o metoda violenta de autoaparare.

Karate-Do este o arta martiala in care scopul final nu este acela de a invinge, ci de a munci pentru perfectionarea caracterului prin acumularea experientei de-a lungul antrenamentelor.

Este de asemenea o forma de aparare care foloseste intreg corpul, transformandu-l printr-o munca grea si sistematica intr-o arma efectiva.
Karate insoteste miscarile intregului corp, dezvolta echilibrul in asa masura incat creeaza o maturitate a miscarii. El inglobeaza folosirea intregului corp; soldurile, coloana vertebrala, umerii, miinile, picioarele sunt menite sa interactioneze intr-un sistem mecanic coordonat astfel ca puterea creata in diferite parti ale corpului sa fie concentrata intr-o zona restransa cu o intensitate uimitoare.

Meniu